Het kan zijn dat je nog geen gebruik kunt maken van LinkedIn Stories, maar dat volgt snel. LinkedIn is ermee bezig.
Starten met LinkedIn Stories
Misschien heb je het al gezien, misschien nog niet, maar LinkedIn heeft vanaf nu een nieuwe feature beschikbaar gesteld, namelijk: LinkedIn Stories. Geheel nieuw is deze feature natuurlijk niet als we kijken naar Facebook en Instagram, maar dat maakt het niet minder waar en uniek.
We weten allemaal hoe je een Story maakt, maar hoe je dat zakelijk aanpakt, dat is een leuke uitdaging! In dit blog leg ik je graag uit hoe je Stories effectief gebruikt, zodat je als er als één van de eersten mee kunt experimenteren. Laten we beginnen.
LinkedIn Stories creëren? Pak je mobiele telefoon erbij en open de LinkedIn-App!

Hoe maak je een LinkedIn Story?
We starten bij de overzichtspagina van LinkedIn. Als je goed kijkt zie je een nieuwe balk onder het menu. Dit is de plek van de LinkedIn Stories. Je ziet jouw profielfoto met een plusje en - ik durf te gokken dat een enkeling uit jouw netwerk je te slim af is geweest - Stories van mensen uit jouw netwerk. Kijk er maar eens naar om alvast wat inspiratie op te doen.
Het plaatsen van een Story is gemakkelijk. Je klikt op het plusje in jouw profielfoto en krijgt de mogelijkheid om een foto of video te maken. Of materiaal uit je galerij te gebruiken. Kies jouw gewenste optie.
Tijd om je creativiteit te gebruiken. Tag connecties en bedrijven, kies één of meerdere stickers uit de bibliotheek en teken. Tekst toevoegen? Gebruik LinkedIn's unieke testblok: geheel wit en geschaduwd door een kleur naar keuze. Ben je tevreden met de Story? Plaatsen maar!
Waar gebruik ik LinkedIn Stories voor?
Hierboven heb ik in een notendop uitgelegd hoe je een LinkedIn Story maakt. Zo kun je eigenlijk direct aan de slag. Maar waar gebruik je LinkedIn Stories precies voor en wat is het verschil met updates in de tijdlijn? Een LinkedIn Story is een moment dat je 24 uur lang met je netwerk deelt, waarna het weer verdwijnt.
- Anders dan bij updates, kun je met Stories zien wie jouw Story heeft bekeken;
- Je kunt direct in contact komen met iemand die een Story heeft geplaatst;
- Met Stories deel je meerdere boodschappen per dag of week, zonder het algoritme in de knoei te brengen.
Een Story moet dus actueel en relevant zijn voor dat moment. Heb je vandaag een enthousiaste zoom-meeting gehad met je collega's? Dan is dat geschikt om te delen via Stories. Is er een project live gegaan en wil je een link naar een webpagina delen? Kies dan voor updates.

Wat moet je wel én niet doen bij LinkedIn Stories
In onderstaand overzicht lees je een aantal voorbeelden van momenten die je wel en niet kunt delen via LinkedIn Stories. Aan de linkerzijde staan een aantal voorbeelden van goede LinkedIn Stories. Aan de rechterzijde vind je een lijst met voorbeelden van dingen die je beter voor je kunt houden.
DO'S | DON'TS |
Deel een speciaal moment | Stories gebruiken als Instagram en Facebook |
Deel jouw zakelijke ochtendritueel | Negatieve boodschappen delen |
Deel jouw favoriete boek | Lange lappen met tekst |
Maak een foto van jouw werkplek | Iemand zwart maken |
Geef een goede peptalk | Te persoonlijk zijn, het is tenslotte een zakelijk netwerk |

Uitblinken op LinkedIn
Nu is het jouw beurt om aan de slag te gaan met LinkedIn Stories. Probeer eens verschillende dingen uit om te kijken wat wel en niet voor jou werkt.
Kom je er niet helemaal uit? Geen punt! Laat ons een keer met je meekijken om jou succesvol te laten maken op LinkedIn door het gebruik van Stories.