Notes » Inspiratie » Instagram en Pinterest; iets voor jouw bedrijf?
Instagram en Pinterest; iets voor jouw bedrijf?

Instagram en Pinterest; iets voor jouw bedrijf?

Instagram en Pinterest; iets voor jouw bedrijf?

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Beleving. Inspiratie. Sfeer. Uitstraling. Daar draait het om bij deze social media. Moet jouw organisatie ermee aan de slag?


Waarom zijn Instagram en Pinterest zo populair?

Instagram en Pinterest zijn in Nederland erg snel gegroeid. Beide media zijn inspirerend en visueel; het prikkelt je oog. Het kost weinig tijd en energie, aangezien je geen lappen tekst hoeft te lezen.

Iets voor jouw organisatie?

Beleving, inspiratie, sfeer, uitstraling.

Heb jij jonge vrouwen als doelgroep? Dan kan je niet om Pinterest heen. 81% van de Pinterestgebruikers is vrouw. Instagram wordt gebruikt door mannen en vrouwen. Als je als organisatie producten aanbiedt kan je Pinterest en Instagram gebruiken als etalage. Show je nieuwste producten aan je volgers. Bied je diensten aan? Leuk om je resultaten te laten zien door middel van voor- en na-foto's.


Pinterest

Met Pinterest kan je een link achter je foto hangen. Wanneer een bezoeker op de foto klikt, komen ze op deze gelinkte pagina terecht. Hierdoor kan je gemakkelijk clicks genereren naar jouw website. Je kunt ook een call-to-action als omschrijving geven. Ook kan je door middel van Pinterest identiteit geven aan je bedrijf. Pin bijvoorbeeld je vakantiebestemming of een mooie quote.


Instagram

Instagram is voornamelijk bedoeld voor een stukje branding, merkbeleving. Je kan heel duidelijk een bepaalde sfeer uitstralen. Dit bevordert je merkbeleving en daardoor ook je naamsbekendheid. Op Instagram is het gemakkelijk om andere gebruikers te taggen, waardoor je veel mensen bereikt. Maak bij Instagram vooral veel gebruik van hashtags. Dit is vergelijkbaar met zoekwoorden op Google.


Tips!

Voor Pinterest en Instagram beide geldt, houd je profiel up-to-date. Zorg ervoor dat jij de inspiratie hebt. En like en reageer vooral ook op foto's van anderen. Op die manier vergroot je direct je eigen netwerk.

Ben jij nog in dubio? Laat het ons weten, wij willen graag eens met u sparren.