Notes » Inspiratie » De gevoelige snaar van video, hoe bereik je dat?
De gevoelige snaar van video, hoe bereik je dat?

De gevoelige snaar van video, hoe bereik je dat?

Video en de wereld van online, een heerlijke combinatie? Mooie beelden, goede muziek en je product verkopen, klinkt goed toch? Maar ‘iets’ met video doen kan voor een grote teleurstelling zorgen. Het wordt vaak ingezet, omdat het ‘hot’ zou zijn. Dan schiet het zijn doel voorbij. Ga daarom altijd na: is mijn boodschap geschikt voor video?

Video is een goed middel om een heldere boodschap in beeld en spraak over te brengen op je doelgroep. Video valt op, is visueel aantrekkelijk en geeft de juiste sfeer mee. Dit vereist wel de juiste toepassing. Vertaal daarom jouw boodschap in een verhaal. Niet wie je bent of wat je doet. Een krachtige video vertelt een bijzonder verhaal, een verhaal dat je voelt. Waarmee de kijker zich kan identificeren.


Meer dan een video voor op de website


Een online video is meer dan alleen een bedrijfsfilm op de website. Hoewel uit onderzoek blijkt dat online video vooral wordt ingezet om de website te verrijken. Dit kan echter nooit een doel zijn van een video. Een online video kun je het beste inzetten om je verhaal te versterken, het meegeven van een uniek gevoel dat lange tijd bij de consument blijft hangen.

Kijk daarom altijd verder dan een traditionele bedrijfsfilm. Hoe breng je een uniek verhaal? Onderstaand worden er diverse voorbeelden bij online video weergegeven.

Productvideo
Een specifiek product of dienst uitlichten om meer verkoop te realiseren. Dit betekent niet dat je laat zien hoe goed je bent en wat je kan, maar vertel in een bijzonder verhaal de voordelen die de consument uit jouw product of dienst kan halen. Niet alleen de technische voordelen, maar vooral de emotionele. De onderstaande video van De Barbecue Boer is hier goed voorbeeld van.
Informatieve video
Hoe werkt je product of dienst? Laat zien welke waardevolle tips jij hebt om (potentiele klanten verder te helpen. Hoe kan je lekker eten zonder aan te komen? Hoe worden onze spijkerbroeken gemaakt? Een mooi voorbeeld is de onderstaande video van onze opdrachtgever St van den Brink. Informatieve of educatieve video’s kunnen je merk en de loyaliteit van klanten versterken. Je bouwt een trouwere klantenkring op.
Testimonials / ervaringen
Goede ervaringen met jouw product of dienst wil je natuurlijk delen om anderen te overtuigen. Om de geloofwaardigheid te vergroten is het verstandig om de ervaring door een ander te laten vertellen. Geen simpele video met hoe goed je bedrijf is, maar een oprecht bijzondere ervaring in beeld brengen. Hoe is het leven van een autistisch jongetje verbeterd na persoonlijke zorg? Hoe is de eerste ervaring met de iPhone 6? Een toepasselijk voorbeeld is de video van onze opdrachtgever InteraktContour

Humor
Mensen willen graag geamuseerd worden, iets grappigs of geks meemaken. Natuurlijk lacht niet iedereen om dezelfde grappen, maar probeer de bovenstaande soorten video’s eens te combineren met humor. Hierdoor kan de doelgroep positiever tegenover het merk gaan staan, het nodigt uit om de video af te kijken en te delen met anderen. 

De kracht van video op het internet

Waarom wordt video gezien als krachtig communicatiemedium? Video is meer dan het registreren van bewegend beeld. Het is het vastleggen van een beleving, van  een identiteit. Video brengt gevoel over en betrekt mensen bij bekende en onbekende onderwerpen.

OrangeTalent vertelt verhalen en vertaalt boodschappen. We weten wensen om te zetten in een video die past bij wie je bent of bij het doel dat je wilt behalen. Wij adviseren niet alleen het product, wij kennen de kracht ervan.

Weet jij of je boodschap geschikt is voor video? Neem contact met ons op om de mogelijkheden en creatieve ideeën te bespreken!