Notes » Inspiratie » Mijn stageperiode bij OrangeTalent
Mijn stageperiode bij OrangeTalent

Mijn stageperiode bij OrangeTalent


Mijn naam is Sabine Hoonhoud, ik ben 20 jaar oud en zit momenteel in mijn derde jaar van de studie Communicatie en Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. De afgelopen 20 weken ben ik als stagiair Digital Design bij OrangeTalent aan de slag gegaan.

Toen ik begon aan de stage had ik niet veel ervaring met het echte werkleven en wist niet goed of ik wel zo zelfstandig te werk kon gaan. Ook had ik niet veel kennis van de Adobe Creative Cloud programma’s. De standaard dingen kon ik goed, maar ik had mijzelf nooit verder uitgedaagd. Dat is bij OrangeTalent zeker wél gelukt.

Je krijgt hier de kans veel verschillende dingen aan te pakken. Zo heb ik gewerkt aan uitingen voor sociale media, maar heb ik ook veel ontworpen voor websites en offline drukwerk zoals spandoeken en brochures. Dit heeft mij enorm geholpen in het leren werken met Photoshop, Illustrator en Indesign. Ik had nooit verwacht dat ik zo veel kon maken in zo’n korte tijd.

     

 

Het grootste project wat ik heb mogen doen is het project voor De Barbecue Boer: de mobiele website van De Barbecue Boer optimaliseren. Dit heb ik gedaan aan de hand van usability testing. Dat is een manier van testen waar je testpersonen vraagt specifieke taken op de mobiele website uit te voeren. Door de testpersonen hardop na te laten denken, kan je achter knelpunten komen in de user experience.Tijdens de stage heb ik ook veel over mijzelf geleerd. Door de goede begeleiding vanuit OrangeTalent heb ik mij kunnen ontwikkelen op persoonlijk en professioneel gebied. Zo hebben we veel gesproken over het werkveld en op welke manier ik mijn eigenschappen op positieve en negatieve manieren kan inzetten. Door hier bewust over na te denken, leer je veel over hoe je in het werkleven het beste kan functioneren.

Geen enkele dag was hetzelfde, waardoor ik in de afgelopen 20 weken meer heb geleerd dan de laatste twee jaar op school. Kortom, ik heb een geweldige tijd gehad en kijk uit naar nog veel meer leermomenten. Ik mag na mijn stageperiode namelijk nog meer gaan leren als junior designer bij OrangeTalent.

(Bij OrangeTalent zijn ze altijd op zoek naar nieuw talent! Wil je meewerken in deze super leuke organisatie en persoonlijk groeien? Zoek je een meewerkstage, of juist een afstudeerstage? Bij OrangeTalent ben je aan het juiste adres.)