Notes » Inspiratie » Stagelopen bij OrangeTalent
Stagelopen bij OrangeTalent

Stagelopen bij OrangeTalent

Wij vinden OrangeTalent een uitstekend stagebedrijf en zijn positief over de invulling van deze periode. Waarom? Dat vertellen wij hieronder…

Het zoeken van een stageplaats

Wij, drie studenten van het Windesheim zochten een stageplaats voor een periode van tien weken. Ondanks de "korte" periode, hadden wij erg veel zin in een uitdaging buiten school.

Tijdens ons stagegesprek bij OrangeTalent viel de kleur "orange" ons direct op: oranje stoelen, oranje kopjes, oranje lampen en ga zo maar door. De kleur en het net vernieuwde interieur zorgen voor een gezellige en frisse uitstraling. Het kantoor onderscheidt zich van de meestal saaie kantoorinrichtingen.

Tijdens ons stagegesprek bij OrangeTalent viel de kleur "orange" ons direct op


In het eerste gesprek sprak OrangeTalent het enthousiasme uit over de invulling van onze stageperiode: "Jullie zijn welkom bij OrangeTalent, maak er wat moois van!"

Ons project bij OrangeTalent

Tijdens onze stageperiode bij OrangeTalent hebben wij gewerkt aan een "Verzuimapplicatie". Een uitdagende klus door diverse koppelingen, berekeningen en belangen. Ieder heeft belang bij een registratie die voor de volle 100% te vertrouwen is, en niet de helft van je vakantiedagen niet registreert.

Buiten het registreren van verzuim en (bijzonder)verlof moet een medewerker ook zijn kilometerregistratie kunnen bijhouden. Een berekening met behulp van Google Maps zorgt ervoor dat de medewerker niet elke keer zijn afstand moet berekenen. Met één klik op de knop wordt de afstand berekend tussen vertrek- en aankomstplaats. En de terugreis wordt ook direct als optie meegegeven. 


Voorbeeld: dashboard overzicht van een medewerker

De "verzuimapplicatie" is uitgebreid tot "Personeelsregistratiesysteem". Het bevat zoveel meer dan voorheen bedacht. 
 • Registreren van ziektedagen (door medewerker & beheerder).
 • Aanvragenvan vakantiedagen (door medewerker).
 • Aanvragenvan bijzonderverlof.
 • Goedkeuren van aanvragen (door beheerder).
 • Indienen van kilometers en het goedkeuren van deze gegevens (medewerker & beheerder).
 • Indienen van overuren.
 • Genereren van overzichten voor boekhouder (beheerder & boekhouder).
 • Genereren van een vakantieplanning voor bijvoorbeeld de bezetting tijdens de zomerperiode (beheerder).
 • Beheren van contractuele voorwaarden (beheerder en medewerkers op ieder hun eigen niveau).
 • Versturen van notificaties (door systeem) bij aanvragen.
 • Versturen van aanvragen per mail aan beheerder (systeem) en kopie naar de aanvrager.
 • Automatisch berekenen van vakantiedagen bij fulltime en parttime aanstellingen.
 • Automatische berekening aantal zakelijke gereden kilometers bij invoeren vertrek- een aankomtpunt.
 • Overzicht van uitbetaalde en nog te betalen overuren en zakelijk gereden kilometers.
 • Overzicht van aanvragen die zijn goed gekeurd, afgekeurd of nog in behandeling zijn.

Scrum als ontwikkelmethode

Elk project heeft een ontwikkelmethode nodig. Voor het ontwikkelen van deze applicatie hebben wij Scrum gekozen. OrangeTalent werkt niet met Scrum, een mooie mogelijkheid om dit eens te proberen.

Met Scrum werk je in korte periodes, ook wel sprints genoemd. Deze sprints duurde in ons geval twee weken. Aan het einde van iedere sprint is het de bedoeling om kleine stukjes software af te hebben. Deze kleine stukjes worden tijdens een demo (presentatie door ons) beoordeeld door OrangeTalent. Iedere belanghebbende kan de voortgang zien en eventueel feedback geven of vragen stellen. Tijdens de demo's ontstonden er nieuwe wensen en inzichten. Dit werd op de Wishlist gezet. De Wishlist werd aan het eind van het project doorgenomen en op basis van prioriteit afgewerkt.

OrangeTalent heeft Scrum goed ontvangen.


OrangeTalent heeft Scrum goed ontvangen. Scrum maakt gebruik van een papierenbord waarop alle user stories (stukjes software die ontwikkeld moeten worden) staan voor de komende week. Alle collega's kunnen op ieder moment zien waar we staan. Het ontwikkelen ging zelfs zo snel dat wij tijd over hadden om de Wishlist met nieuwe wensen en inzichten af te werken.


De werksfeer bij OrangeTalent

‘ZOEF!’ daar vliegt een Nerfgun pijltje langs onze oren, terwijl we zitten te programmeren. De productiviteit en sfeer zit er goed in, zullen we maar zeggen! Het is ons opgevallen dat er een ontspannen werksfeer heerst. Er is altijd ruimte voor eigen initiatieven en dat wordt ook erg gewaardeerd. Ook erg gezellig is de gezamenlijke lunch, even weg van je computer en een broodje eten met je collega’s.


De productiviteit en sfeer zit er goed in


Al met al

Wij hebben tien enorm leuke weken gehad en hebben veel geleerd en gelachen. Wij hebben zelfs nog een aanbod gehad om na onze stage aan de slag te gaan als medewerker. Beter kan toch niet? OrangeTalent bedankt!

Lars, Remco & Simon