Notes » Nieuws » 9 online trends voor 2017
9 online trends voor 2017

9 online trends voor 2017

Klanten die virtueel door je showroom lopen, de meest gestelde vragen niet iedere dag opnieuw aan de telefoon hoeven beantwoorden, zelf video's monteren en automatisch producten laten bestellen door je virtuele assistent. 2017 wordt het jaar waarin online communiceren nog meer in de bedrijfsvoering zal worden doorgevoerd. Onze medewerkers hebben vanuit hun eigen expertise een trend voor je uitgewerkt. Dat geeft jou een mooi inzicht in de negen kansen die je dit jaar kunnen helpen jouw online doelstellingen te realiseren. Van data analyse tot jouw winkel of showroom in VR. In 2017 komt het allemaal naar je toe!


1. Een chatbot beantwoordt automatisch de meest gestelde vragen van jouw klanten

Steeds meer bedrijven zullen gebruik gaan maken een chatbot voor klantcontact. Bijvoorbeeld op het platform dat Facebook vorig jaar heeft opengesteld. Ook in jouw organisatie kan je vast een toepassing bedenken die geschikt is voor een chatbot. Zo kun je voor een webshop een assistent maken die vragen beantwoordt of jouw klant op de hoogte houdt van de orderstatus. Krijg je veel vragen over bepaalde onderwerpen? Ook dan kan een chatbot de meest gestelde vragen voor je beantwoorden.

Een chatbot kan de meest gestelde antwoorden eenvoudig beantwoorden

Maarten Bode - backend programmeur 

Chatbot beantwoord alle online vragen

2. Online benadering via automation wordt toegankelijker en persoonlijker

Dagelijks zit je mailbox vol met e-mails. In de meeste word je inmiddels persoonlijk aangesproken, maar hoeveel mails bevatten nu echt voor jou relevante inhoud? In 2017 wordt persoonlijke automation steeds bereikbaarder voor kleine en middelgrote organisaties. Slimme software leggen combinaties tussen websitebezoek, Social Media activiteit, mailings en zelfs offline uitingen/winkelbezoek. Zo word je steeds beter in staat om jouw klant optimaal te bedienen. Daarbij wordt ook de wijze waarop mobiele benadering wordt uitgevoerd steeds geavanceerder, want meer en meer wint mobiel gebruik het van de desktop.


In 2017 wordt persoonlijke automation steeds bereikbaarder voor kleine en middelgrote organisaties


Maurits Schraven - projectmanager / communicatieadviseur

Marketing automation gaat voor mobiel


3. Onze toekomstige ontwikkelaars leren spelenderwijs programmeren

Er komt steeds meer vraag naar mensen met kennis van programmeren. Ook bij LEGO ziet men in dat het inmiddels tijd is geworden om over te schakelen naar het digitale tijdperk. Met LEGO Boost doet men dat op een vernuftige manier, zodanig dat ook kinderen zonder programmeerkennis er mee overweg kunnen. Al nagedacht over hoe jouw organisatie daar mee omgaat?

Onze jeugd leert spelenderwijs programmeren, dit zijn onze ontwikkelaars van de toekomst!


Niels Callenbach - directeur / eigenaar


4. Stockfotografie geeft je het gevoel alsof je er zelf bij was!

Mede dankzij de vele foto’s op Social Media, is fotografie tegenwoordig een belangrijk onderwerp in de samenleving. Kleuren, stijl, sfeer, alles wordt tot in perfectie op elkaar afgestemd. Ook voor de stockfotografie brengt dit veranderingen met zich mee. Waar je stockfotografie gewoonlijk kenmerkt als neutrale, standaard foto’s die vaak voor meerdere doeleinden gebruikt kunnen worden, zal dit in 2017 veranderen.

 

Proost op 2017 met deze stockfoto

Stockfotografie wordt zo realistisch dat het lijkt alsof je er zelf bij was!

Stockfotografie zal puurder, echter en authentieker worden. Het echte leven wordt getoond, mensen hoe ze echt zijn, realistische situaties waarbij het lijkt of je er bij bent. Foto’s zullen dan dus ook echt bij het product moeten passen, en worden door minder partijen tegelijk gebruikt. En dat is wat ons betreft een mooie verbetering!

Marloes van der Linde - designer / front-end developer


5. Data die we vergaren kunnen we gerichter inzetten voor relevante opvolging 

Data gebruiken om relevante vervolgacties te vragenHet verkrijgen van data van jouw websitebezoekers bestaat al langere tijd. Maar we zijn steeds beter in staat om die data overzichtelijk te maken en de combinatie te leggen tussen diverse middelen. In dit jaar zijn we nog beter in staat om onze eigen data te koppelen met data van derden. Zo kunnen we analyses maken van het gedrag van gebruikers en de combinatie maken met de informatie die we al hebben van gebruikers. Zo krijgen we een nog beter beeld over de klant en de manier waarop we deze het beste kunnen benaderen. Waar dit in voorgaande jaren nog een dure en tijdrovende klus is, maken we dit in 2017 bereikbaar voor een veel grotere groep opdrachtgevers.

Niels Botterblom - online marketeer


6. Contentmarketing wordt een vast onderdeel van de bedrijfsvoering

We roepen het al langer: om contentmarketing kun je niet meer heen. Relevante content op je website draagt bij aan meer relevante bezoekers. Niet alleen in tekst, maar vooral ook in beeld. Video en fotografie gebruiken voor storytelling.
We zien al langere tijd dat relevante blogs een toename van websitebezoek oplevert. Onze tip voor 2017? Besluit hoeveel je wilt investeren in goede, mooie content en zoek de juiste mensen om dit voor je te doen.

Mendy Pluim - projectmanager

Content wordt meer en meer onmisbaar voor je bedrijfsvoering


7. Zelf creatieve video's maken wordt een fluitje van een cent

Steeds meer handige apps stellen je in staat om zelf mooie foto’s, video’s of animaties te maken. Met Adobe Spark Post kun je bijvoorbeeld snel een post voor Facebook of Instagram ontwerpen. En met Quik maak je een videomontage van de foto’s en filmpjes op jouw smartphone. De app zet automatisch muziek onder jouw montage. Brushstroke is een app waarmee je met filters schilderijen of illustraties van je foto’s kunt maken. We verwachten in 2017 nog meer apps die je helpen om makkelijker mooie creaties te maken.

Zelf een creatieve video maken wordt eenvoudiger dan ooit!

Adobe Spark Post in de App Store
Quik in de App Store en Google Play
Brushstroke in de App Store

Stephan Lenting - Senior designer 

Eenvoudig een video monteren op je mobiel

 

8. Virtuele assistenten bestellen automatisch producten voor je

We kennen het al een tijdje, maar in 2017 zal de markt van de 'virtuele assistenten' pas echt hard gaan groeien. Dit betekent dat Siri(Apple), Google Now, Alexa(Amazon) en Cortana(Microsoft) steeds meer geintegreerd gaan worden in alledaagse producten. Zo heeft bijvoorbeeld Apple een Api vrijgegeven zodat ontwikkelaars via Siri betaalverzoeken kunnen aanvragen en accepteren. Onlangs hebben Volkswagen en Ford aangekondigt dat ze Alexa zullen integreren in de auto's die ze maken. Hiermee kun je bijvoorbeeld instellen dat er automatisch olie of ruitenwissersvloeistof wordt aangeschaft zodra dat nodig is.

Virtuele assistenten maken het leven nog eenvoudiger!

Edwin Hoksberg - back-end programmeur


Siri verstaat je, reageert en biedt een oplossing


9. En natuurlijk Virtual Reality

In 2016 zagen we al de eerste Virtual Reality applicaties voorbijkomen. Zoals de Dino app van de Albert Heijn en YouTube 360° video’s. was afgelopen jaar nog het jaar van de early adopters en prijzige systemen zoals de OculusRift of the HTC Vive. 2017 wordt het jaar waarin Virtual Reality ook voor jou beschikbaar wordt. De komende tijd zullen we betaalbare apparaten op de markt zien verschijnen en de Virtual Reality ervaringen worden toegankelijk op smartphones. Door de toegang voor de massa liggen er interessante kansen op het gebied van Virtual Reality - denk bijvoorbeeld aan een virtuele winkel of showroom, 3d schetsen bekijken van je nieuwe huis, virtuele trainingen met realistische scenario’s en niet te vergeten: spelletjes.

2017 wordt het jaar waarin VR beschikbaar wordt voor jou!


Bekijk YouTubes Virtual Reality kanaal

Discovery VR app. Bekijk de Mount Everest rescue - THE MOST DANGEROUS AIRPORT IN THE WORLD -  alsof je er middenin zit!
Wiljan Slofstra - Front-end developer

Spectaculaire beelden uit de rescue heli in de Everest

Zelf aan de slag?

Zo, genoeg input om komend jaar eens flink aan de slag te gaan met je online activiteiten. Wil je zelf aan de slag? Dat kan natuurlijk! Heb je hulp nodig of wil je eens sparren over hoe wij je kunnen helpen? Je weet ons te vinden!