Notes » Nieuws » Gemakkelijk het effect van social media vergroten met video
Gemakkelijk het effect van social media vergroten met video

Gemakkelijk het effect van social media vergroten met video

Als ondernemer of communicatieprofessional wil je graag dat jouw social media berichten goed scoren. Een hoge betrokkenheid vergroot immers het bereik van je post. Hoe hoger de betrokkenheid en het bereik zijn, hoe groter de kans dat het bericht op de tijdlijn van je doelgroep terecht komt. Met video kun je het bereik en de betrokkenheid van je berichten vergroten. Het maken van een video is lang niet zo ingewikkeld als jij misschien denkt.

Maak een diavoorstelling met Facebook

Op Facebook kun je eenvoudig een diavoorstelling toevoegen aan een bericht. Het is heel simpel: je uploadt een aantal foto’s en zoekt een passend muziekje uit. Facebook maakt vervolgens automatisch een filmpje van je foto’s. Bekijk hier een voorbeeld.

Handige app: Quik

Voor een professioneel resultaat maak je gebruik van de Quik app. Met deze app selecteer je video’s en/of foto’s van je telefoon. De app monteert de beelden automatisch tot een creatief filmpje. Je kunt vervolgens zelf nog een muziekje kiezen en teksten toevoegen. De app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

Live streamen

Bedenk een leuk onderwerp, pak je telefoon en zet de camera aan. Het klinkt simpel en dat is het ook! Met Facebook, Youtube en Instagram kun je eenvoudig live streamen naar je online publiek. Hier een aantal ideeën waar je mee aan de slag kunt. Tip: kondig je live video van tevoren aan!
  • Een feestelijke opening en/of jubileum
  • Je publiek vragen wat zij willen zien of weten
  • Expertinterview / presentatie / vraag en antwoord
  • Laat zien hoe een product gemaakt wordt
De kracht van een goede video is de authenticiteit. Je geeft de kijker namelijk een kijkje achter de schermen en een beeld van jouw organisatie. Daarnaast kun je als zender tijdens een livestream vaak ook direct reageren op reacties van de kijkers.


Een professionele animatie of bedrijfsvideo

Oké, dit is wellicht iets minder makkelijk realiseerbaar dan bovenstaande voorbeelden. Voor een goede bedrijfsvideo is een script, camerawerk en montage nodig. Het vergt meer tijd en wat kosten, maar zo krijg je wel een krachtige video waarin jouw organisatie op een aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd. Deze video kun je uiteraard weer op je social media kanalen delen. Maak je een campagnevideo? Gebruik dan ook de mogelijkhedid om je video te promoten met een advertentiebudget. 

https://youtu.be/O-u9PTt6oz4
Bekijk hier de animatie die wij voor LeaseLinq hebben gemaakt:


Deze bedrijfsvideo hebben wij voor St. van den Brink gemaakt:


Meer weten over welk type video het beste werkt voor jouw bedrijf? Maak een afspraak en wij geven we je allerlei tips en tricks om video succesvol in te zetten.