Notes » Nieuws » Stop hackers met onze tips!
Stop hackers met onze tips!

Stop hackers met onze tips!

De beveiliging van uw website/webshop is een belangrijk aspect wat nooit onderschat dient te worden. Steeds vaker worden er online pogingen gedaan om websites aan te vallen. De automatische scantools die hackers gebruiken worden steeds intelligenter, simpeler en toegankelijker en zal het aantal hackpogingen tot uw website de aankomende jaren alleen maar toenemen.

Wat voor hackers zijn er?

Er zijn drie soorten hackers te onderscheiden;

“White hat” hackers

Deze groep hackers zijn ethische hackers, die het belangrijk vinden dat data van gebruikers op uw website altijd veilig zijn. Mochten deze groep hackers een fout vinden in uw website dan mailen zij u meestal en vertellen precies wat er aan de hand is. Zij laten een visitekaartje achter zodat u altijd contact op kan nemen om de volgende keer via hun een website te laten maken of te laten testen op beveiligingsfouten. Een “white hat”-hacker zal nooit de data van uw website aanpassen, bewerken, verwijderen of publiceren.

“Gray hat” hackers

Deze groep hackers zijn doelbewust op zoek naar fouten in websites en proberen de data te kopiëren. Ze zullen contact opnemen en voor een bepaald bedrag vrijgeven waar de fout zich bevind. Deze groep hackers kan intimiderend overkomen. Zij dreigen persoonlijke informatie van uw klanten te openbaren. Ze richten uw website schade aan als u niet voldoet aan de wensen die deze “gray hat”-hackers hebben.

“Black hat” hackers

Deze groep hackers zijn ook doelbewust op zoek naar fouten, maar zullen u hiervan niet op de hoogte stellen. Zij gebruiken bijvoorbeeld klantgegevens van uw website om informatie over klanten los te peuteren en vervolgens de bankrekening te plunderen. Dit kan omdat veel mensen het zelfde wachtwoord gebruiken. Van de 2500 klanten in uw webwinkel zijn er altijd een aantal mensen die bij de bank hetzelfde wachtwoord hebben als op uw webwinkel. Deze informatie is voor deze groep hackers zeer gewild. Ook zetten “black hat”-hackers meestal virussen op uw computer om zo nog meer slachtoffers te maken.

Wat kunnen hackers voor problemen verzorgen bij uw website?

Als hackers toegang hebben  tot uw website dan kunnen zij verschillende dingen uitvoeren. Meestal zullen zij een kopie maken van uw database waarin belangrijke klantgegevens staan. Ook worden er vaak extra fouten genaamd “exploits” in de website gemaakt. Zo kan op een later tijdstip nog makkelijker in uw website ingebroken worden. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar het wordt nog vervelender als uw klanten geïnfecteerd worden met een virus dat een hacker op uw website heeft geplaatst.

Wat moet u doen als u gehackt word?

Het is verstandig om altijd open te zijn naar uw klanten toe. Stel, er wordt ingebroken in uw database, dan kunnen klanten schade ondervinden als het wachtwoord wat zij op uw website gebruiken ook gebruikt wordt bij hun bank. Als mensen hiervan op de hoogte zijn, dat dit is gebeurd, kunnen zij nog tijdig hun gegevens op andere websites aanpassen. Om meer schade te voorkomen.

Wanneer u een mail ontvangt van hacker neem dan altijd contact op met de websitebouwer. Zij kunnen het probleem onderzoeken en oplossen.

Mocht u verdachte activiteiten zien op uw website of uw klanten melden vreemde activiteiten, ga hier altijd professioneel mee om. Probeer in samenspraak met uw websitebouwer uit te zoeken wat er zich voortdoet.

Een aantal tips die u kunt gebruiken om problemen te voorkomen.

Gebruik een uniek wachtwoord

Stel, u heeft een content management systeem waarin bestellingen die via de website worden geplaatst kunt bekijken, dan is het verstandig hiervoor een uniek wachtwoord te gebruiken. Als u een wachtwoord gebruikt dat u ook op een andere website gebruikt loopt u al een groot gevaar. Mocht een andere site namelijk gehackt worden dan weten de hackers namelijk uw gegevens en zouden zij in kunnen breken door simpelweg de op die site ingevulde gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken.

Second opinion voor de veiligheidsscan

Laat een ander bedrijf een second opinion uitvoeren, over de beveiliging van uw website.

Direct updaten

Ziet u dat er een update is, voer deze dan zo snel mogelijk uit. Deze update zorgen voor een betere beveiligen.

Heeft u meer vragen over hacken?

Bent u bang dat uw website gehackt is of kwetsbaar is voor hackers? Neem contact met ons op en wij zullen uw website inspecteren en waar nodig beter beveiligen.