Notes » Nieuws » Happy new work!
Happy new work!

Happy new work!

Maandag 1 augustus, ik rij vol nieuwsgierigheid naar Ermelo. Mijn eerste werkdag is aangebroken. Ik heb geen idee wat me te wachten staat, maar ik heb er zin in!

Aangekomen bij OrangeTalent in Ermelo

Aangekomen bij OrangeTalent word ik gelijk enthousiast ontvangen, geholpen en aan het werk gezet. Ik krijg wat praktische informatie om te lezen: insteek van het werkoverleg, stukje voor de website, wat de do's bij OrangeTalent zijn en andere praktische informatie. Daarnaast krijg ik uitleg over verschillende programma’s. Er wordt uitgelegd hoe de werknemers bij OrangeTalent hun uren en werkzaamheden bijhouden in het programma ‘Freshdesk’, hoe er makkelijk en snel gecommuniceerd wordt (via Slack), waar ik belangrijke deadlines en mijn planning kan vinden en hoe het e-mailprogramma werkt.

Mijn nieuwe collega's

Naast het krijgen van deze informatie, ben ik ook veel handen aan het schudden en goed mijn best aan het doen om de namen van mijn nieuwe collega’s te onthouden (dat lukte, maar stiekem leer ik de namen gewoon uit mijn hoofd met de foto’s op de website).


Stiekem leer ik de namen gewoon uit mijn hoofd met de foto’s op de websiteMijn nieuwe collega’s zijn heel begaan en behulpzaam en dat zorgt ervoor dat ik me thuis voel. Ook word ik meteen aan het werk gezet, weliswaar met een pistool en pijltjes om een gevecht aan te gaan met mijn collega’s. Zo leer ik meteen hoe ik mezelf kan verdedigen in dit mannenkantoor (geen overbodige luxe).

Aan het werk

Als ik iedereen verslagen heb wordt het eerste project uitgelegd en kan ik aan de slag. De volgende dagen ben ik al druk bezig met het ontwerpen van websites en advertenties. De dagen gaan snel voorbij en ik kan lekker mijn ding doen. Tijdens deze dagen word er veel aan me uitgelegd. Handige trucjes in Photoshop om sneller te werken en bestanden te delen met collega’s, ontwerpfeitjes die ik nog niet kende en handige websites die hulp kunnen bieden tijdens het werken.

De eerste werkweek voelt als het nummer van Rihanna – ‘work work work work work’. Maar deze werkweek is wel veel leuker dan dat nummer. Hard werken, maar dat wel op een fijne plek en met leuke opdrachten. Ik leer collega’s kennen, de weg van en naar Ermelo en hoe het er hier aan toe gaat bij OrangeTalent.

Ik hoop dat ik nog lang met plezier werk bij OrangeTalent.
Meer weten, kom gerust eens kennismaken of lees mijn motivatie bij "Wie we zijn".

Collega's over Marloes

"Marloes weet vanaf dag één haarzelf staande te houden in onze mannencultuur." - Niels Botterblom