Notes » Nieuws » Onze favoriete gratis fonts
Onze favoriete gratis fonts

Onze favoriete gratis fonts


De typografie in een ontwerp is de basis van de uitstraling. Het is dus erg belangrijk om passende lettertypes uit te zoeken. De meeste lettertypes zijn betaald, maar er zijn ook genoeg lettertypes die je gratis (of onder vermelding van een licentie) mag gebruiken. Het afgelopen jaar heb ik een aantal gratis fonts gebruikt in mijn projecten. Mijn favoriete fonts van 2016 heb ik voor je op een rijtje gezet. 


Courgette

Een mooi sierlijk maar toch goed leesbaar lettertype.
https://fonts.google.com/specimen/Courgette


FF Duper

Gratis te gebruiken voor Creative Cloud abonnees via Typekit. Dit lettertype heeft een handgeschreven uitstraling, maar biedt wel allerlei OpenType mogelijkheden en bijzondere karakters. Verkrijgbaar in regular, italic, bold en bold italic.
https://typekit.com/fonts/ff-duper


Bad Script


Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is dit een erg goed handgeschreven lettertype om te combineren met een schreefloos lettertype.
https://fonts.google.com/specimen/Bad+Script

BungeeBungee is een lettertype dat het gevoel van vakmanschap en industrie uitstraalt. Ideaal voor grote koppen of als tekst op een uithangbord.
https://fonts.google.com/specimen/Bungee


FFF Tusj


Een handgeschreven versie van Georgia, werkt het beste als het groot toegepast wordt.
http://www.dafont.com/fff-tusj.font


CaveatOntworpen door Pablo Impallari, dit handgeschreven lettertype is gemaakt voor platte tekst en korte annotaties. Verkrijgbaar in regular en bold.
https://fonts.google.com/specimen/Caveat


PT SansEen strak en zakelijk lettertype, origineel ontworpen voor het project ‘Public Types of Russian Federation’ en gebaseerd op Russische sans-serif lettertypes uit het 2e deel van de 20e eeuw.
https://typekit.com/fonts/pt-sans
https://fonts.google.com/specimen/PT+Sans+Caption