Notes » Nieuws » Pinterest: dit zijn de nieuwste ontwikkelingen
Pinterest: dit zijn de nieuwste ontwikkelingen

Pinterest: dit zijn de nieuwste ontwikkelingen

Dagelijks gebruiken duizenden mensen Pinterest om nieuwe ideeën op te doen en te zoeken naar nieuwe producten. Wereldwijd heeft Pinterest meer dan 150.000.000 gebruikers. In Nederland zijn er maar liefst 2.000.000 gebruikers. Dat zijn er slechts 100.000 minder dan het populaire Instagram. Kortom: een hoop gebruikers, waar wellicht ook jouw doelgroep tussen zit!

Pinterest wil het voor gebruikers zo makkelijk mogelijk maken om nieuwe ontdekkingen te doen. Maar ook voor bedrijven zijn ze continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden om producten te promoten en te verkopen. Door hevige concurrentie van Google, Facebook en Instagram is Pinterest volop in ontwikkeling. 

 1. Pinterest Lens

  Met Pinterest Lens kun je de camera van je telefoon gebruiken om gerelateerde Pins te vinden bij een object. Richt je camera bijvoorbeeld op een paar schoenen en Pinterest toont je een bijpassende outfit. Of maak een foto van een broccoli en zie welke lekkere broccoli recepten verschijnen. Bekijk het hier.
   
 2. Shop the look Pins

  Onderdelen van een outfit of interieur bij elkaar zoeken wordt een stuk makkelijker met de ‘shop the look’ functie op Pinterest. Upload of zoek een mooie outfit op Pinterest. In slechts enkele seconden toont Pinterest je klikbare punten op bijvoorbeeld de top, broek of schoenen van de outfit. Voor deze punten geeft Pinterest je suggesties. Deze suggesties kun je tot in detail bekijken en in sommige gevallen ook direct bestellen. Shoppen is nog nooit zo makkelijk geweest! Bekijk het zelf.
   
 3. Instant ideas

  Met deze functie kun je nog sneller gerelateerde Pins bekijken. Heb je bijvoorbeeld zin in een lekker pizza recept, klik dan bijvoorbeeld op een foto van een pizza margarita. In je overzicht verschijnen direct verschillende pizza gerechten. Met deze Instant Ideas kun je, je overzicht dus nog verder personaliseren. Ontdek het zelf.
   
Naast bovenstaande functies wordt ook het adverteren op Pinterest verder uitgebreid. Adverteren is niet alleen mogelijk in Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Nederland! Aan de hand van Promoted en Buyable Pins, wordt de doelgroep op Pinterest bereikt.


Benieuwd of Pinterest ook kan bijdragen aan jouw doelen? Kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken.