Notes » Nieuws » Iets waar duizenden bezoekers gebruik van maken, daar heb ik aan mogen werken.
Iets waar duizenden bezoekers gebruik van maken, daar heb ik aan mogen werken.

Iets waar duizenden bezoekers gebruik van maken, daar heb ik aan mogen werken.

Stage lopen, eindelijk het werkveld in en werken aan projecten die je niet met school kunt vergelijken. Waarom mijn stage een gouden tijd was en voor iedereen aan te raden is? Dat vertel ik je hieronder!

Aandacht en ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling

Geen stageplek waar je koffie "moet" halen voor je collega’s. Vanaf het begin kreeg ik al stapels aan toffe opdrachten. Lekker druk bezig zijn! Als ik tijdens opdrachten vast liep of hulp nodig had, dan kon ik altijd een collega om raad vragen. Met hun kennis, ervaring en de praktische tips kon ik de lat weer hoger leggen.


Om een voorbeeld te geven? Voor mijn stageperiode wilde ik, naast algemene ervaring op te doen, graag ervaring op doen met responsive webdesign (HTML/ CSS en Javascript). Tijdens het eerste project kreeg ik de mogelijkheid alles rustig te ontdekken en uit te zoeken. Nu is het een standaard fase in mijn projecten. Leuk om terug te kijken waar je begint en staat na een periode van 6 maanden.

Zo ben ik niet alleen gegroeid in de skills die je van een programmeur verwacht, maar ook op sociaal gebied. Ik heb beter leren communiceren met klanten en heb meegekeken met ontwerpers en marketeers. Zo leer je weer van elkaar en weet je hoe je het werk op elkaar kunt afstemmen.

Meewerken aan grote projecten

Hoewel ik in mijn eigen tijd ook graag bezig ben met programmeren, heb ik bij OrangeTalent vooral geleerd om grote projecten aan te pakken. Iets wat niet te vergelijken is met een project vanuit mijn zolderkamer. Er komt van alles bij kijken…van plannen, overleggen, uitvoeren, testen en alles afstemmen met de klant.

Zo heb ik gewerkt aan diverse grote websites en webshops. Mijn mooiste uitdagingen? Van Werven en InteraktContour. Dit waren enorme projecten waar ik ongeveer 9 weken aan heb mogen meewerken. Ik had mijn eigen verantwoordelijkheden. Als het eindresultaat dan eindelijk online staat, geeft me dat een heerlijk gevoel. Iets waar duizenden mensen gebruik van maken, daar heb ik aan mogen werken!


Goede lunch, VrijMiBo en…

Op vrijdag worden de lekkerste broodjes uit de regio bezorgd en is er tijd voor een goede VrijMiBo op kantoor of in het kleine kroegje. In de zomer hebben we nog een heerlijke barbecue gehad. O ja, ook de game avond was een succes…genoeg pizza, FIFA en Mario games!Genoeg tijd voor andere dingen

Fulltime stage, natuurlijk neemt het wat meer tijd in beslag, maar ik had nog voldoende tijd voor andere dingen. Zo kon ik mijn stage goed combineren met mijn schoolopdrachten en mijn hobby’s. Het voordeel is dat OrangeTalent huisvest tussen Ermelo en Harderwijk. Zo kan ik op de fiets heen en weer.
Bij OrangeTalent zoeken ze altijd nieuw talent. Wil jij ook meewerken aan het succes van de organisatie en groeien in je persoonlijke ontwikkeling? Of je nu een meewerkstage zoekt of een afstudeerproject, bij OrangeTalent ben je altijd welkom.

Heb jij interesse in één van de volgende stageplekken? Laat het OrangeTalent weten!
  • Mediatechnologie of Applicatieontwikkelaar.
  • Interactieve Mediavormgeving.
  • Marketing en communicatie.