Notes » Nieuws » Voordelen van Instagram stories
Voordelen van Instagram stories

Voordelen van Instagram stories

Instagram stories vs. Snapchat

Het is wel duidelijk dat grote spelers in de markt ook ideeën jatten van elkaar. Instagram maakt er ook geen geheim van dat ze Snapchat als inspiratiebron hebben gebruikt. Beter goed gejat dan slecht verzonnen, Instagram stories heeft veel voordelen ten opzichte van Snapchat. 

Instagram stories heeft veel voordelen ten opzichte van Snapchat.


Online bereik

Snapchat groeit hard en is jonger dan Instagram, maar Instagram heeft nog een ruime voorsprong in het aantal bezoekers. Instagram heeft ruim 300 miljoen bezoekers per dag, ten opzichte van 150 miljoen per dag voor Snapchat. Instagram heeft meer bereik en aangezien het om bereik gaat staat Instagram er beter voor dan Snapchat.

1-0 voor Instagram.

Gebruiksvriendelijk

Ik kan van mezelf zeggen dat ik nieuwe technologieën snel door heb, helemaal omdat ik me daarin verdiep. Het duurde echter even voor ik Snapchat door had. Onze jongeren (ik ben zelf ook nog jong) vinden dat niet erg, maar het grote publiek had moeite met het uitvinden van de werking van Snapchat, het was wat zoeken. Instagram stories snapt iedereen!

2-0 voor Instagram.

Persoonlijke band met je doelgroep

Jouw inspiratiebronnen op Instagram komen tot leven, je ziet ze wakker worden en hoort een stem achter de vele foto's die jou hebben geïnspireert. Instagram stories maakt het platform persoonlijker, waardoor je sneller de app opent om te kijken of jouw inspiratiebronnen nog iets "te vertellen" hebben. 

Mijn Snapchat contacten bestaan grotendeels uit bekenden en vrienden, mensen die ik (bijna) dagelijk zie of spreek.

3-0 voor Instagram.

Oké 3-1, punt voor Snapchat

De filters van Snapchat zijn geniaal! Elke dag wisselen ze, daar kom je voor terug en je beleeft een hoop lol. Een terecht punt voor Snapchat.

Conclusie

Instagram heeft een voorsprong op Snapchat, goed voorbeeld van afkijken. Snapchat moet met iets nieuws komen om innovatief te blijven. En ik kijk uit naar de volgende stap van Instagram. Maar let op: dit is nu, morgen kan alles anders zijn.

Binnenkort deel ik een aantal voordelen van het inzetten van Instagram stories voor de zakelijke markt. 

Meer over Instagram? Lees ook eens "Het gebruik van een hashtag op Instagram" of "Ik ben opnieuw verliefd en een inspiratiebron rijker".