InteraktContour

De opdrachtgever

InteraktContour ondersteunt mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. InteraktContour helpt deze mensen om een zo goed mogelijk leven te leiden en mee te kunnen komen in de maatschappij. Zij hebben te maken met mensen met hersenletsel, hun naasten, verwijzende organisaties (ziekenhuizen en revalidatiecentra) en indicatiestellers en betalers. Al deze partijen moeten weten wat InteraktContour biedt, waarom zij dit doen, wat het oplevert en wat de prijs daarvan is.

De opdrachtgever
Werkzaam in Midden- en Oost Nederland
meer dan
1100
Personeelsleden
meer dan
2900
Cliënten
Doel van de opdrachtgever

Doel van de opdrachtgever

InteraktContour heeft zich ten doel gesteld dat in de komende jaren 90% van de instroom van nieuwe cliënten via verwijzende organisaties komt. Daar ligt ook de focus van de nieuwe marketingcommunicatie. Het doel van de nieuwe marketingcommunicatie is dat er een positief beeld ontstaat in de hoofden van de belangrijkste doelgroepen.

De opdracht van OrangeTalent

De website van InteraktContour moet bijdragen aan een goede vindbaarheid voor de doelgroepen en een hogere conversie (informatie aanvragen). InteraktContour werkt vanuit hun doelgroep: de cliënt. In de nieuwe website dienen we te voorzien in hun behoefte: problemen en vragen benoemen, waardoor de cliënten en hun naasten (mantelzorgers) zich herkennen. Op deze manier kan InteraktContour laten zien dat ze (ook) kennis hebben van de gevolgen van hersenletsel en daarvoor de juiste oplossingen kunnen aanbieden.

De communicatieadviseur van InteraktContour wist de aanvraag van InteraktContour heel goed en helder aan ons voor te leggen. Na een aantal oriënterende en verdiepende gesprekken volgde er een mooie samenwerking tussen InteraktContour en OrangeTalent.

De opdracht voor OrangeTalent
Animaties zijn mij snel te druk Ik heb overzicht en structuur nodig Ik moet snel contact kunnen opnemen Opmerkingen uit het gebruikersonderzoek

Start van de opdracht

De nieuwe structuur moest aansluiten bij drie doelgroepen: cliënten, mantelzorgers en professionals. Ieder met eigen belangen en verschillende uitgangspunten. De structuur werd bepaald aan de hand van een gebruikersonderzoek en is opgezet met behulp van Wireframes. Dit onderdeel is tussentijds getoetst bij de betreffende doelgroepen en het personeel van InteraktContour. De resultaten hebben we geëvalueerd en vervolgens verwerkt in een gewenste structuur.

Wireframe van de homepagina
Wireframe van de ik heb hersenletsel pagina
Wireframe van de nieuws pagina

Ontwerp

InteraktContour heeft een nieuwe huisstijl gekregen met frisse kleuren, speelse vormen en een heldere typografie. Aan ons de taak om de huisstijl te vertalen naar een online uitstraling.

In het beeldgebruik op de website staat de doelgroep met hun vragen centraal. Dit zorgt voor herkenning bij de bezoekers. In één oogopslag ziet de bezoeker dat hij of zij op de juiste plek zit.

Wij werken het ontwerp verder uit, terwijl de website getest wordt door de doelgroep. Uit de test blijkt dat een aantal zaken verbeterd kunnen worden. De geanimeerde foto op de homepage wordt door een aantal cliënten als druk ervaren. Daarom vervangen wij de animatie door een stilstaande foto. Ook passen wij de weergave van de kaart aan, zodat deze makkelijker te navigeren is.

Lancering

Dan nadert de lancering. We brainstormen over verschillende communicatie uitingen om dit heugelijke feit te vieren. Van een bijzaak voor InteraktContour, maken zij op die dag een hoofdzaak. Een nieuwe website. Niet voor InteraktContour, maar voor hun doelgroepen: cliënten, mantelzorgers, professionals.

InteraktContour beschrijft het in hun nieuwsbrief als volgt: “Gebruiksvriendelijk en toegankelijk. De juiste informatie op de juiste plek. Zo kan jij sneller door met wat écht belangrijk is.”

Neem gerust eens de moeite om het resultaat te bekijken.

Bekijk InteraktContour »

Benieuwd wat
OrangeTalent voor jou kan doen?

Neem contact op, de verse jus d'orange staat klaar!


Maurits Schraven