Slimmer werken: 8 AI tools om jouw werk te vereenvoudigen

Datum 8 augustus 2023
Leesduur 4 min
Anne-Wil Prange OrangeTalent
Geschreven door:
Anne-Wil Prange,
Online Marketeer
Over Ons OrangeTalent

AI ontwikkelt zich razendsnel en het verandert de manier waarop we werken. De digitale experts van Orange Talent omarmen AI tools als slimme assistent in dagelijkse werkzaamheden. Met de juiste tools en prompts maakt het taken efficiënter en effectiever, is AI een bron van inspiratie en voert zelfs taken voor je uit. Met meer dan duizenden tools kan het even zoeken zijn welke er echt van toegevoegde waarde voor je kunnen zijn. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet die handig kunnen zijn in je dagelijkse werkzaamheden! 

We vernieuwden de websites en gaven zowel de logo’s als huisstijl een volledige restyling. Elke werkmaatschappij blijft herkenbaar onderdeel van De Wilde, terwijl deze met kleuraccenten van elkaar verschillen.

Wat is artificial intelligence?

AI, of kunstmatige intelligentie, is een technologie die computers en machines in staat stelt taken uit te voeren die menselijke intelligentie vereisen. Zo kan AI ingezet worden voor het schrijven van teksten, het maken van andere vormen van content zoals beeldmateriaal, slimmer rekenen, ondesteunen bij klantenservice en zo zijn er nog tal van andere toepassingen. 

1. ChatGPT - grenzeloze conversaties


Een van de meest bekende en gebruikte tools: ChatGPT. Dit is een krachtige taalgeneratie-AI die kan worden ingezet voor een breed scala aan toepassingen. Het kan klantenserviceprocessen stroomlijnen door automatisch te reageren op veelgestelde vragen en ondersteuning te bieden aan klanten op een snelle en consistente manier. Bovendien kan ChatGPT ingezet worden voor contentcreatie, het schrijven van blogposts, productbeschrijvingen en sociale media-updates. 

2. Photoeditor - beeldbewerking met gemak

Voor bedrijven die afhankelijk zijn van visuele content, kan Photoeditor een gamechanger zijn. Deze tool maakt het mogelijk om verbluffende productfoto's te creëren zonder fotostudio. Gebruikers kunnen eenvoudig een omschrijving geven van de gewenste setting voor hun product en Photoeditor.ai genereert in een paar seconden een realistische afbeelding. Of het nu gaat om een parfumflesje in een tropisch regenwoud of een glas whiskey in de bergen, deze tool maakt het creëren van aantrekkelijke visuals eenvoudiger dan ooit tevoren.

3. Flair - visuele editor


Met Flair zijn uitgebreide fotoshoots met verschillende backdrops of locaties niet meer nodig. Je upload simpelweg een productfoto en omschrijft de gewenste setting. Of het nu gaat om een parfumflesje in een tropisch regenwoud of een glas whisky in imposante bergen. Flair genereert vervolgens in enkele seconden een realistische, op maat gemaakte afbeelding. 

4. Storylab - ideeën voor Content Creatie


Storylab genereert creatieve ideeën voor content op basis van input. Of je nu op zoek bent naar de perfecte e-mailonderwerpregel of een pakkende kop voor een blogartikel, StoryLab.ai stelt je in staat om in een handomdraai boeiende en effectieve content te creëren.

5. Murf - realistische voice-overs


Voice-overs zijn essentieel voor e-learningvideo's, productdemonstraties en presentaties, maar het inhuren van professionele stemacteurs kan duur en tijdrovend zijn. Met Murf.ai maak je realistische voice-overs met behulp van AI-technologie. Deze tool biedt een breed scala aan stemstijlen en talen om aan specifieke behoeften te voldoen. Het resultaat is professionele audiocontent zonder het gedoe van externe acteurs.

6. Excelformulabot - vereenvoudig je exceltaken

Optimaliseer jouw Excel-ervaring met de Excelformulabot. Deze slimme AI-tool automatiseert complexe formules en berekeningen in Excel, waardoor je tijd bespaart en fouten voorkomt. Of je nu een ervaren Excel-gebruiker bent of een beginner, de Excelformulabot maakt dataverwerking en analyses stukken makkelijker. Geef gewoon je formule in natuurlijke taal aan de bot en hij genereert automatisch de juiste Excel-formule. Je vereenvoudig de workflow en verhoogt de productiviteit met de Excelformulabot.

7. Runway

Runway is een AI-platform met een scala aan krachtige browser-based tools. Met meer dan 30 verschillende tools, zoals audio transcriptie en ondertitel creatie, tekst naar afbeelding, afbeelding naar video, tekst naar video en nog veel meer biedt Runway een creatieve ervaring. Of je nu bezig bent met videobewerking, beeldcreatie of het transformeren van tekst naar visuele kunst, Runway ondersteunt je bij het realiseren van je creatieve visies. 

8. Midjourney

MidJourney maakt afbeeldingen van alles wat je maar kunt bedenken. Combineer kunstenaars, stijlen, vormen en meer om unieke visuals te creëren. Of je nu een kunstenaar, designer of creatieve geest bent, deze veelzijdige AI-tool zal jouw ideeën tot leven brengen. 

There’s an AI for that

Iedere dag worden er nieuwe tools gelanceerd. Om op de hoogte te blijven van de voor jouw interessante gereleasede AI tools, bestaat er There’s an AI for That. Een platform met recente en populaire tools. Dus ben je op zoek naar een bepaalde tool, of gewoon benieuwd? Check dan zeker dit platform! 

Kortom, AI-tools zijn niet langer een futuristische droom, maar een realiteit die je helpt werkzaamheden te stroomlijnen, creatieve processen te verbeteren en productiviteit te verhogen. Experimenteer en ontdek wat AI voor jouw kan beteken! 

Delen

Want to learn
more about this?