Wat is narrowcasting en hoe zet je het in?

Datum 9 december 2021
Leesduur 6 min
Niels Botterblom OrangeTalent
Geschreven door:
Niels Botterblom,
Teamlead Online Marketing & Customer Success Manager

Heb je weleens nagedacht over narrowcasting? Narrowcasting is ideaal om je doelgroep op gerichte locaties te bereiken. Ook bij OrangeTalent zetten we voor verschillende opdrachtgevers narrowcasting in. Benieuwd of het is voor jou is? Je leest er hieronder meer over.

Wat is narrowcasting?

Met narrowcasting (narrow = smal) kun je, je in tegenstelling tot broadcasting (broad = breed) richten op een specifieke groep. Bij narrowcasting wordt informatie (tekst, beeld of video) namelijk getoond op beeldschermen op locatie. De locatie hiervan kan flink variëren. Je kunt het inzetten op kantoor, bij de receptie, in de showroom, maar bijvoorbeeld ook bij het openbaar vervoer en de horeca. Zo kun je bij de McDonalds de bereiding van je bestelling volgen.

Hoe zet je narrowcasting in?

Je zet het in voor verschillende doeleinden. Narrowcasting is geschikt voor:

1. Interne communicatie

Bij grote organisaties is narrowcasting een goed middel om bedrijfsnieuws met medewerkers te delen. Op de schermen kun je bijvoorbeeld bepaalde KPI’s tonen, het broodje van de week of een nieuwe medewerker introduceren.

2. Het delen van informatie

Ook is narrowcasting zeer geschikt om bepaalde informatie met je doelgroep te delen. Zo deelt de NS in treinen en op stations actuele reisinformatie met haar reizigers. Maar ook aan de gasten op de camping kun je bij de receptie het weerbericht en leuke activiteiten in de omgeving laten zien.

3. Productpresentaties

Narrowcasting is ook perfect om je producten te tonen. Op de digitale displays kun je nieuwe producten onder de aandacht brengen, acties en aanbiedingen uitlichten.

Het grote voordeel van narrowcasting is dat je jouw doelgroep op locatie kunt bereiken. Zodra potentiële klanten jouw showroom  binnen komen kun je de nieuwste producten op displays tonen. Hiermee zet je ook meteen een bepaalde sfeer neer. In wachtruimtes kun je alvast meer informatie geven. Zo ben je bij het wachten op een afspraak vast eens via videoschermen geïnformeerd over de laatste bedrijfsontwikkelingen.

Een ander groot pluspunt van narrowcasting is dat het opvalt. Bewegende beelden hebben een grotere aantrekkingskracht op bezoekers dan een ‘statische’ folder of poster. Doordat bij narrowcasting een koppeling wordt gemaakt met het CMS kun je de informatie bovendien snel en eenvoudig bijwerken. Zo toon je altijd actuele informatie én bespaar je een hoop kosten op drukwerk.

Voor diverse opdrachtgevers zetten wij narrowcasting in.

Van Werven

Van Werven gebruikt narrowcasting om medewerkers te informeren. Zo delen ze verjaardagen, jubilea en PV uitjes met medewerkers, maar ook het weer, vacatures en hun recente twitterfeed.

Harderwijkse Zaken

Harderwijkse Zaken zet op verschillende locaties in Harderwijk narrowcasting in. Op de displays delen ze het laatste nieuws en leuke uitjes en events in Harderwijk. De gedeelde informatie verschilt per locatie. In het CMS kunnen de medewerkers van Harderwijkse Zaken eenvoudig de informatie en beelden per locatie opmaken.

narrow casting harderwijkse zaken
narrowcasting harderwijkse zaken

LeaseLinq

LeaseLinq gebruikt narrowcasting voor interne communicatie. Ze zetten het met name in om de salesdoelstellingen te bereiken. Zo zien alle medewerkers op kantoor een overzicht met de status van de orders. Tevens wordt aangegeven of ze met het aantal orders op schema liggen op week-, maand- en jaarniveau. Ook leuk: iedere maand wordt de salestopper uitgelicht. Altijd goed voor de onderlinge competitie.

DB Keukens

Bij DB Keukens wordt interactieve narrowcasting ingezet. Het digitale scherm heeft een touchscreen, waarmee de bezoeker zelf kan bepalen wat er op het scherm wordt bekeken. De bezoeker kan meer komen te weten over de geschiedenis van DB, maar ook de nieuwste collectie keukens bekijken.

OrangeTalent

Bij OrangeTalent doen we het ook. Zo wordt ons bezoek welkom geheten en tonen we onze recente projecten. Wil je meer weten over de inzet van narrowcasting voor jouw organisatie? Kom eens bij ons langs en wij vertellen je graag meer. Uiteraard word je dan, door middel van onze narrowcasting, persoonlijk welkom geheten!

Delen

Want to learn
more about this?