De route naar succes: hoe RouteLogic last mile delivery transformeert

RouteLogic
85 top 3 SEO-posities
200+ klanten 2Y
347%+ omzet

RouteLogic is een SaaS-applicatie die bedrijven transformeer met slimme routeplanning. Ontwikkeld door OrangeTalent, schakelt deze applicatie razendsnel naar de meest efficiënte routes voor jouw wagenpark, allemaal met slechts één druk op de knop. Door geavanceerde berekeningen worden laadtijden, verkeersdrukte en zelfs weersomstandigheden meegenomen. Het resultaat? Een gigantische reductie van CO2-uitstoot, maximale brandstofefficiëntie en een bezorgervaring die vijf sterren overstijgt. Sounds great right? 

Samen met OrangeTalent heeft RouteLogic de logistieke sector op zijn kop gezet met een revolutionaire softwareoplossing gedreven door state-of-the-art technologie.  

Hoe is dit zo’n groot succes geworden? 

Strategische marktintroductie 

Er is gestart met een behoefte-inventarisatie, concurrentieanalyse en de elementen wat Toppex uniek maakt. Na het verzamelen van alle informatie is onze designer gestart met het maken van een onderscheidende huisstijl, een herkenbaar logo. Hierin zijn onderscheidende elementen zoals een persoonlijke service – wat niet gebruikelijk is in deze markt – meegenomen.  

De webshop, ontworpen met de loodgieter en de handige doe-het-zelver in gedachten, blinkt uit in gebruiksgemak. Van staffelkortingen tot cross-sell mogelijkheden, alles is ontworpen om snel de juiste producten te vinden, herhaalbestellingen te vereenvoudigen en installatiehulp altijd binnen handbereik te hebben. 

Content als drijfveer 

De strategie omvatte de ontwikkeling van hoogwaardige content, geoptimaliseerd voor zowel gebruikersinteractie als zoekmachines. De RouteLogic website is het centrale platform voor deze inspanningen, ondersteund door educatieve blogs die antwoord geven op kritische vragen van de doelgroep. Deze content verhoogte niet alleen de organische zoekresultaten, maar vestigd ook autoriteit van RouteLogic in de logistieke sector. Daarnaast bouwen we via digitale PR-campagnes aan de zichtbaarheid en autoriteit binnen de branche. 

Multichannel aanpak 

De kracht van onze Demand Generation-strategie ligt in het delen van relevante kennis waar onze potentiële klanten zich bevinden. SEO en SEA waren de basis, maar is aangevuld met LinkedIn content en thought-leadership advertenties. Door het delen van succesverhalen en het uitlichten van RouteLogic's innovatieve aanpak, hebben we het merk effectief gepositioneerd als een leider in last mile delivery software. 

Innovatieve tools voor engagement 

Met de lancering van een podcast en de voortzetting van content creatie, is RouteLogic's stem versterkt en de betrokkenheid vergroot. Deze platforms boden ons de mogelijkheid om diepgaande discussies te voeren over de industrie en RouteLogic's unieke waardepropositie, waardoor RouteLogic thought leader is in de markt. 

Gericht op niche-markten 

Door de successen van RouteLogic binnen specifieke sectoren, zoals de cateringsbranche, te promoten via casepagina's en LinkedIn content, hebben we gerichte interesse en engagement gegenereerd. Dit stelde ons in staat om niet alleen de zichtbaarheid van RouteLogic te vergroten, maar ook om direct aan te spreken op de specifieke behoeften en uitdagingen van deze nichemarkten.  

97% van je potentiële klanten zijn op dit moment nog niet klaar om te kopen. De 3% die dat wel is? Daar focussen al je concurrenten zich ook op. Door te focussen op informatievoorziening van deze potentiële klanten, transformeer je ze van problem unaware naar solution aware met het merkverhaal.  

Great results

De resultaten spreken voor zich: verhoogde marktbewustzijn, verbeterde engagement rates en een solide positionering van RouteLogic als go to software oplossing. Deze aanpak leidde niet alleen tot sterke merkherkenning maar ook tot tastbare en winstgevende bedrijfsgroei voor RouteLogic. 

Bij OrangeTalent zien we jouw succes als ons succes. Wil je meer weten over hoe wij Demand Generation kunnen inzetten om jouw bedrijf als marktleider te positioneren? Bekijk deze pagina en ontdek hoe wij samen grootse resultaten kunnen bereiken: Great people lead to great success. 

Ready for
great success?

David Knul OrangeTalent
David Knul
Business Developer