Doordacht platform met echte business impact

Naturescanner
12M sessies
270% top SEO-posities
400% sessies

NatureScanner, hét startpunt voor jouw natuurreis. Lekker dichtbij of juist ver weg. Met een ton aan informatie verdeeld over meer dan 6000 pagina's, is deze site al tien jaar een bron van inspiratie. Van prachtige plekken tot de beste reisaanbieders, je vindt het hier.  

NatureScanner is een affiliate platform. Met meer dan honderden bezoekers per dag, brengt het vraag en aanbod in de reisbranche samen. OrangeTalent heeft NatureScanner geholpen om een affiliate platform te ontwikkelen met echte business impact. De uitdaging voor NatureScanner was duidelijk: hoe kunnen we een toekomstbestendig affiliateplatform ontwikkelen die hogere conversie realiseert met een partij die daarin kan ontzorgen?  

Hoe is dit zo’n groot succes geworden?

De klantreis in kaart 

Bij een effectieve contentstrategie hoort het in kaart brengen van een volledige klantreis. We hebben vastgesteld welke rol NatureScanner speelt, van oriëntatie tot de start van de reis. De belangrijkste vraag: hoe valt NatureScanner meer op tijdens de oriëntatie? We helpen bezoekers niet alleen hun droombestemming te vinden, maar ook de beste reisorganisatie. Waarmee helpen we de bezoeker de ideale bestemming te vinden én veel belangrijker, te verwijzen naar de juiste reisorganisatie? Hieruit ontstond een visie: de website moet waardevol zijn op de belangrijkste momenten in de customer journey. 

Toegankelijk, avontuurlijk en herkenbaar 

Met zowel de nieuwe als terugkerende natuurreiziger die het platform bezoekt in het hoofd, ontwierp OrangeTalent het stijlconcept. 

Het nieuwe NatureScanner logo is herkenbaar dankzij de gekko, die ook in het vorige logo terugkwam. De ‘scan-hoekjes’ zorgen voor een krachtige link tussen vorm en naam. De leesbare typografie zorgt voor een vriendelijke uitstraling en versterkt het avontuurlijke gevoel. Het logo is zo ontworpen dat deze ook goed leesbaar blijft op mobiel. 

Bezoekers inspireren 

Inspireren. Dat is het sleutelwoord voor succes van het contentplatform. Bezoekers wanen zich al op bestemming. Prachtige foto’s, handige kaartweergave en suggesties bij iedere bestemming. Hebben ze een keus gemaakt? Dan helpen we ze naar de juiste reisorganisatie, met affiliate links. Door veel te inspireren, bouwt NatureScanner ook aan autoriteit: het is de plek als je op zoek bent naar een natuurreis.  

Vlekkeloze contentmigratie 

De duizenden contentpagina’s zorgen voor veel verkeer en autoriteit in zoekmachines. Deze zijn de belangrijkste bron van verkeer voor NatureScanner. Met een uitgebreid migratieplan is alle content van de oude naar het nieuwe platform verplaatst. Naast dat dit enorm veel tijd bespaart, heeft NatureScanner ook de autoriteit in de zoekmachines weten te behouden. Een uitstekende basis om de autoriteit nog verder uit te bouwen. Great!   

Beheer en informatie 

Voor NatureScanner is het belangrijk om inzicht te krijgen in het aantal kliks en weergaven van de advertenties die zij aanbieden op het affiliateplatform. Het interne team van Naturescanner heeft daarom een Google Analytics 4 training gevolgd om hier zelf beter inzicht in te krijgen. Om conversie rate optimalisatie (CRO) toe te passen is affiliate data belangrijk om inzichtelijk te hebben zodat de juiste pagina’s geoptimaliseerd worden.  

In het realtime dashboard worden alle gegevens per advertentie en aanbieder overzichtelijk en gegroepeerd weergegeven. Hiermee is terugkoppeling aan de adverteerders een kleine moeite geworden en is het voor de contentmarketeers van NatureScanner makkelijk te bepalen welke pagina’s geoptimaliseerd moeten worden.  

Ready for
great success?

Niels Botterblom OrangeTalent
Niels Botterblom
Teamlead Online Marketing & Customer Success Manager