NatureScanner

OrangeTalent met NatureScanner

Wij bouwden het meest bezochte natuurreizen platform van Nederland!

Branding, Design, Contentmigratie, Realtime insights, Web development, Affiliate

NatureScanner is de ideale plek om je (verre) natuurreis te starten. Met ruim 4000 pagina’s aan content biedt de site al bijna 10 jaar inspiratie, overzichten van de mooiste plekjes op aarde en de beste reisaanbieders. Wij maakten een compleet nieuw design en realiseerden een volledige geautomatiseerde contentmigratie.

Inspiratie voor je natuurreis
UX, Design

Klantreis in kaart

Samen met NatureScanner brachten we de volledige klantreis van de bezoekers in kaart. In twee strategiesessies zoomden we in op de eerste fase tijdens het boeken van een reis. Hoe komt NatureScanner nog beter naar voren tijdens de oriëntatie? Waarmee helpen we de bezoeker de ideale bestemming te vinden én veel belangrijker: te verwijzen naar de juiste reisorganisatie?

Design, Branding

Toegankelijk, avontuurlijk en herkenbaar

Met zowel de beginnende als ervaren natuurreizigers in ons hoofd, ontwierpen wij het stijlconcept.

Het nieuwe NatureScanner logo is herkenbaar dankzij het behoudt van de gekko. De toepassing van de ‘scan-hoekjes’ zorgt voor een krachtige link tussen vorm en naam. De leesbare typografie zorgt voor een vriendelijke uitstraling en versterkt het avontuurlijke gevoel. Bovendien is het logo met zorg ontworpen voor optimale leesbaarheid in mobiele toepassingen.

Kameelbruin
Tropisch groen
Zeeblauw
Sunset oranje
UX, web development

Bezoekers inspireren

Natuurreizen. Dat is het sleutelwoord. Bezoekers wanen zich al op de bestemming. Met prachtige foto’s, handige kaartweergave en suggesties bij iedere bestemming houden we de bezoeker geïnspireerd en helpen hen naar de juiste reisorganisatie.

Contentmigratie, web development

Vlekkeloze contentmigratie

Na 8 jaar hard werken stonden er ruim 4000 contentpagina’s in de database. Alles opnieuw schrijven was geen optie. Onze programmeurs hebben alle data voor NatureScanner gemigreerd (inclusief alle oude statistieken). En dat niet alleen, alle content stond direct weer op de juiste plek. Je snapt hoeveel uren werk dit NatureScanner heeft bespaard…

Realtime Insights

Beheer en informatie

Voor NatureScanner staat er één ding met stip bovenaan. Inzicht verkrijgen in het aantal kliks en weergaven van de advertenties. In ons realtime dashboard worden alle gegevens per advertentie en aanbieder overzichtelijk en gegroepeerd weergegeven. Hiermee is terugkoppeling aan de adverteerders een kleine moeite geworden.

Affiliate

Affiliates

NatureScanner biedt naast inspiratie ook passende reisaanbieders. De advertenties zijn opgemaakt in de stijl van website, waardoor het geheel een rustige stijl heeft. Daarnaast zijn op iedere plek in de site mogelijkheden om advertenties op maat te plaatsen.

Design, UX, Marketing

Meten en verbeteren

En we gaan door. Maandelijks zullen we op basis van alle insights verbeteringen blijven doorvoeren aan naturescanner.nl. Want een goed converterende site is nooit af!


Meer zien?

Bekijk www.naturescanner.nl

Benieuwd wat
OrangeTalent voor jou kan doen?


Maurits Schraven