Eurosafe Solutions B.V.

Veilig verankerd, digitaal ontketend: de nieuwe Eurosafe website

Eurosafe Solutions B.V.

Bij Eurosafe Solutions, waar veilig werken op hoogte en in besloten ruimten essentieel is, stond een uitdaging centraal: behoefte aan een vernieuwende, heldere online presentatie die recht doet aan hun vooraanstaande positie in de branche.

Onze uitdaging was om de wijsheid, kennis en expertise die Eurosafe in huis heeft – met een nieuwe branding – samen te voegen met twee andere websites tot één complete, duidelijke en toegankelijke website. Hierin moesten de vestigingen in Nederland, Engeland, Duitsland en België in worden meegenomen. 

Samen met Eurosafe en partners hebben we een digitale plek gecreëerd waar je kennis en inzichten krijgt in het vakgebied. En dat met een compleet nieuwe branding.

Eurosafe solutions mock-up

Hoe is dit zo’n groot succes geworden? 

Agile transformatie: expertise vormgegeven in een geavanceerde website

We hebben onze schouders gezet onder de uitdaging om Eurosafe's wijsheid en expertise te vatten in een frisse, nieuwe look. De samenvoeging van meerdere websites naar één helder en gebruiksvriendelijk platform was onze missie.

Dankzij de Agile aanpak bleven we flexibel en alert, om soepel mee te bewegen met veranderende behoeften. Zo'n iteratief proces waarbij we nauw luisterden naar Eurosafe's team, zorgde voor een website die mooi, slim en intuïtief is.

OrangeTalent heeft Eurosafe meegenomen in de blauwdruk voor de website. Het ontwikkelen van deze wireframes vormen de basis voor de ontwikkeling en hebben bijgedragen aan een gestroomlijnde en intuïtieve gebruikerservaring. Opvolgend zijn de wireframes gefaseerd naar een eerste ontwerp, die na enkele revisierondes zijn uitgegroeid tot een prachtige site die de merkidentiteit van Eurosafe ademt.

Gestroomlijnd de efficiëntie verhogen

Door PlusPort te integreren op de nieuwe Eurosafe-website, hebben we het beheer van content gestroomlijnd en de efficiëntie verhoogd. Zo is training informatie altijd consistent en up-to-date. De BIM Library zorgt ervoor dat klanten moeiteloos toegang hebben tot essentiële Building Information Modeling-modellen, gekoppeld aan het Efficy CRM-systeem. Dat is pas echt veiligheid en gemak op digitale hoogte!

Headless technologie

Eurosafe's website is gebouwd met het oog op de toekomst: headless. Dit houdt in dat de data en het CMS niet gebonden zijn aan de front-end, de voorkant van de website die jij bezoekt en ziet. Via een API en GraphQL halen we alleen de noodzakelijke data op, waardoor de website snel en flexibel is. Next.JS zorgt ervoor dat we een interactieve website bieden, opgebouwd uit componenten die op verschillende plaatsen hergebruikt kunnen worden. Het Statamic CMS geeft ons de vrijheid om de website zo te bouwen dat het Eurosafe's merkidentiteit ademt.

Succesvol resultaat en impact

De uitdaging om wijsheid, kennis en expertise te verenigen, gekoppeld aan een frisse branding, is met succes aangegaan. Met een sterk doordachte wireframing, een verbluffende nieuwe branding en een grote dosis technische expertise hebben we Eurosafe Solutions naar nieuwe digitale hoogten gebracht.

Het resultaat is indrukwekkend: een website die functioneel en technologisch next level is, en visueel aantrekkelijk en representatief voor Eurosafe's toonaangevende positie. Dankzij de doelgerichte werkwijze, dosis flexibiliteit en nauwe samenwerking staat Eurosafe Solutions nu sterker dan ooit online. De nieuwe website is niet slechts een digitale aanwezigheid, maar een krachtig instrument dat Eurosafe Solutions nog prominenter op de kaart zet in de wereld van veilig werken op hoogte en in besloten ruimten.

Ready for
great success?

Niels Botterblom OrangeTalent
Niels Botterblom
Teamlead Online Marketing & Customer Success Manager